SSL certificaten

SSL certificaten geven uw website enkele voordelen boven een website zonder certificaat. Een website met certificaat biedt een versleutelde verbinding tussen de server en de bezoeker van uw website, dit voorkomt dat gegevens die uitgewisseld worden kunnen worden afgeluisterd. Het verhoogt het vertrouwen in uw website en in geval van een webwinkel daarmee wellicht ook de omzet van uw website! Bovendien beloond Google websites voorzien van een SSL certificaat met een hogere waardering in de zoekmachine. Tegenwoordig tonen de meeste webbrowsers een waarschuwing wanneer uw website een formulier bevat waarmee gegevens verzonden kunnen worden, maar uw website niet van een SSL certificaat is voorzien. Daarentegen worden websites die wel van een SSL certificaat zijn voorzien beloond met een slotje.

Webbrowsers met slotje

Wij leveren drie soorten SSL certificaten die ingezet kunnen worden om uw website van een SSL certificaat te voorzien:

  • Domein Validatie certificaten (DV)
  • Organisatie Validatie certificaten (OV)
  • Uitgebreide Validatie certificaten (EV, met groene adresbalk)
  • Ieder type certificaat heeft zijn eigen kenmerken en validatie eisen. Meer informatie over ieder type certificaat vindt u achter bovenstaande knoppen.

Dit type certificaat versleuteld het verkeer tussen de server en de bezoeker maar biedt geen mogelijkheid voor de bezoeker om te controleren van wie de website daadwerkelijk is (er staan geen gegevens van uw organisatie in het certificaat vermeld).

Dit certificaat is geschikt als u op een goedkope manier een versleutelde verbinding wilt aanbieden.

Validatie eisen

Er zijn 3 methodes om aan te tonen dat u de eigenaar van het domein bent, u hoeft slechts één van deze methodes te doorlopen:
Klikken op een link die u ontvangt per email (op het emailadres bekend in de whois).
Een bestand met specifieke inhoud plaatsen op uw domeinnaam (website).
Een specifiek CNAME record toevoegen in de DNS van uw domeinnaam.

De bezoeker van uw website kan via het certificaat controleren of de website die hij bezoekt ook toebehoort aan het bedrijf dat hij verwacht te bezoeken. Zo weet de bezoeker dat hij met de website van het bedrijf te maken heeft en niet met een gestolen kopie.

Dit certificaat is geschikt als u uw bezoeker de mogelijkheid wilt geven de identiteit van uw website te controleren. Uiteraard wordt het verkeer tussen bezoeker en server met dit certificaat ook versleuteld.

Validatie eisen
Behalve de volgende validaties vinden ook de validaties uit het domein validatie proces plaats.

De opgegeven bedrijfsgegevens worden gecontroleerd bij een onafhankelijke bron zoals de KVK (Nederlandse bedrijven), KBO (Belgische bedrijven) of Dun & Bradstreet (bedrijven in overige landen). De bedrijfsnaam zoals opgegeven in de aanvraag moet exact overeenkomen met de bedrijfsnaam die bekend is bij bovengenoemde bron. Als deze naam geen geregistreerde naam is dan zal de aanvraag niet slagen.

De gegevens in het certificaat moeten exact overeenkomen met de gegevens uit de bron, hierbij geldt:
Bij Organisatie Validatie is het toegestaan om een handelsnaam of post(bus)adres te gebruiken, mits geregistreerd.
Bij Uitgebreide Validatie (EV) kan uitsluitend de statutaire naam gebruikt worden, óf de handelsnaam met tussen haakjes de statutaire naam. Postbusadressen mogen niet gebruikt worden.

De whois gegevens van de domeinnaam worden gecontroleerd. De gegevens uit de bron (KVK/KBO/D&B) moet gelijk zijn aan de gegevens in de whois.
Telefonische validatie. De contactpersoon van de organisatie zoals opgegeven in de aanvraag wordt gebeld op het publiek geregistreerd telefoonnummer van de organisatie, bijvoorbeeld het telefoonnummer dat geregistreerd staat bij de KvK of op www.detelefoongids.nl.

Dit type certificaat is bekend door “de groene balk” in uw webbrowser, zoals bijvoorbeeld uw bank ook gebruikt. De bezoeker ziet in één oogopslag van welk bedrijf de website is die hij bezoekt en weet op die manier zeker dat hij geen namaak website bezoekt.

Dit certificaat is geschikt als u uw bezoeker direct zekerheid wilt geven over de eigenaar van de website. Zeer geschikt voor webwinkels omdat de groene balk een betrouwbare uitstraling heeft en daarmee mogelijk conversie- en omzet verhogend werkt. Uiteraard wordt het verkeer tussen bezoeker en server met dit certificaat ook versleuteld.

Validatie eisen
Behalve de volgende validatie worden ook de validaties uit domein validatie en organisatie validatie uitgevoerd.
Bij EV certificaat aanvragen is het online ondertekenen van de EV documenten noodzakelijk. U ontvangt van ons een URL waar u de documenten kunt controleren en direct online kunt ondertekenen.

Domein validatie

€37,95 / per jaar

Standaard certificaat voor een enkel domein.

Meer SSL opties

Geavanceerde en sterk beveiligde certificaten voor webshops en commerciele websites.

why customers us!

myH2Oservers is onze vaste leverancier van domeinnamen en webhosting. De gebruiksvriendelijke interface stelt ons in staat gemakkelijk domeinnamen te registreren voor onze klanten. Wetende dat myH2Oservers onze servers beheert en monitored, kunnen wij ons bezig houden met de werkzaamheden waar wij zelf goed in zijn!

Diego, Newslocker & ForceMedia