Datacenters myH2Oservers

Wij kunnen op dit moment onze internetdiensten leveren vanuit drie topdatacenters in Amsterdam. Het gaat hier om stabiele internationale ondernemingen die in hun faciliteiten grote bedrijven en financiële instellingen hosten. Binnen deze drie datacenters maken wij gebruik van dezelfde netwerkleverancier.

Deze drie datacentra zijn:

De belangrijkste factoren die de kwaliteit van een datacenter bepalen zijn een compleet redundante stroomvoorziening, toegang tot internationale carriers, goede koeling en stringente toegangsprocedures. Aan al deze punten voldoen onze datacenters ruimschoots en tevens zijn de datacenters minimaal vijf kilometer van elkaar verwijderd. Hierdoor zijn onze servers uitermate geschikt voor diensten die een hoge beschikbaarheid vereisen, zo kunt u uw dienst(en) verdelen over meerdere servers in verschillende datacenters binnen hetzelfde netwerk.

In 2014 hebben wij Equinix AM3 aan ons netwerk toegevoegd. Dit is het meest geavanceerde datacentrum in Nederland en ook één van de groenste in de wereld. Het datacenter heeft een revolutionair koelsysteem gebaseerd op ‘Aquifer Thermal Energy Storage’. Dit betekent dat overtollige warmte wordt opgeslagen in een ondergronds reservoir dat vervolgens door de Universiteit van Amsterdam gebruikt wordt om haar gebouwen te verwarmen. Het datacentrum is gebouwd op een extreem lage PUE van 1.1. Dit betekent dat de energie die gebruikt wordt voor koeling en andere overhead slechts 10% van de energie die gebuikt wordt voor klant infrastructuur. Voor moderne datacentra is een PUE van 1.3 tot 1.7 gebruikelijk.

Een van de Equinix datacenters in Amsterdam Het Equinix-AM3 datacenter in Amsterdam.