Netwerkinformatie

De drie datacenters waar wij gebruik van maken bevinden zich allen in Amsterdam, wat internet betreft een van de best verbonden plekken in Europa. Deze datacenters hebben meerdere 1 en 10 Gigabit verbindingen met de buitenwereld verspreid over de verschillende datacenters. De drie datacenters zijn door een eigen 40 Gigabit fiberring met elkaar verbonden, hierdoor kunnen de verschillende onderdelen van onze cloud snel data met elkaar uitwisselen. Het netwerk bestaat uit twee core-routers per datacenter die, indien nodig, het werk van elkaar over kunnen overnemen. Het switching netwerk dat de core-routers met onze serverclusters verbindt, is ook volledig redundant opgezet. Op deze manier zorgt uitval van één onderdeel in de keten niet voor storingen aan onze dienstverlening.

DNS platform

Voor al onze diensten draaien wij een eigen DNS platform van drie DNS servers welke zowel geografisch, netwerk als leverancier gescheiden zijn geplaatst:
DNS 1: Amsterdam, Equinix-AM1
DNS 2: Delft, TDCG Delft
DNS 3: Frankfurt (Duitsland), FRA-10

Fallback MX

In het geval er toch een storing optreedt binnen het netwerk of op een specifieke webhostingserver dan wordt inkomende email door onze fallback MX server opgevangen op een derde locatie en in uw emailaccount bezorgt zodra de storing is verholpen. Dit geldt alleen voor onze webhostingpakketten waarbij de domeinnaam ook bij ons is ondergebracht.