PHP versie kiezen binnen DirectAdmin

Op de shared webhosting servers kunt u zelf de PHP versie instellen die gebruikt moet worden voor uw website. Deze demo gaat er vanuit dat u bent ingelogd in DirectAdmin.
Zorg er altijd voor dat, wanneer u een CMS systeem zoals WordPress, Joomla, Drupal of ander systeem gebruikt, uw website volledig geupdate is voordat u de PHP versie wijzigt. Zo is de kans het grootst dat de nieuwe PHP versie goed ondersteund wordt.

We gaan nu de PHP versie instellen.

Klik op Domain Setup.

image

Klik op de domeinnaam die u wilt aanpassen.

image

In de “PHP Version Selector” tabel ziet u de versie die op dat moment gebruikt wordt. Indien u deze wilt wijzigen selecteert u de juiste versie uit het dropdown menu.

image

Selecteer de gewenste versie(s) en klik op Save.

Binnen een minuut is de gekozen versie actief op het gekozen domein. U kunt dit ook controleren door onder de bewuste domeinnaam een php bestand met daarin de PHP code <“? phpinfo();?”> (zonder de “) aan te roepen. Controleer na het omzetten van de PHP versie goed of uw website nog volledig werkt, indien dit niet het geval is kunt u de PHP versie weer terug op de oude versie zetten. Zorg er daarna wel voor dat u de website geschikt maakt voor de meest recente PHP versie.

Dit is het einde van de handleiding.

Deel dit artikel