Spamfilter SpamAssassin configureren

Deze demo gaat er vanuit dat u bent ingelogd in DirectAdmin. We zullen nu de SpamAssassin spamfilter gaan instellen in DirectAdmin. Scroll naar beneden…

image

Klik op Spamassassin Setup.

image

Op deze pagina kunt u diverse instellingen aanpassen.

Bovenin ziet u of de spamfilter reeds ingeschakeld is of nog uitgeschakeld staat. Druk op de knop “Save” onderaan de pagina om de spamfilter met de gekozen instellingen in te schakelen.

Wij adviseren de instellingen zoals getoond in de volgende afbeelding voor het beste resultaat. Mocht u daarna nog steeds regelmatig spam ontvangen dan kunt u eventueel als “threshold” kiezen voor de custom threshold met een waarde van 3.0. Deze waarde is verplicht in het geval u gebruik wilt maken van email forwarders naar emailaccounts die niet bij ons gehost worden (externe domeinen). De spamfilter staat in dat geval strakker afgesteld maar zal goede email verzonden vanaf goed geconfigureerde servers nog steeds accepteren.

spamassassin-instellingen

Dit is het einde van de tutorial. U kunt nu de spamfilter configureren. Mocht u ondanks het gebruik van deze instellingen nog steeds last van spam hebben bekijk dan onze geavanceerde spam filter dienst.

Deel dit artikel